Szolgáltatások És Árak

Fényesítő vagy korrekciós polírozás

 • Egy lépcsős "lakkfrissítő" fényesítő gépi polírozás - személyautók 40000 Ft-tól

-SUV 50000 Ft-tól

 • Több lépcsős (korrekciós) gépi polírozás - tartós felületvédelemmel

- személyautó 70000 Ft-tól*

- SUV 80000 Ft-tól*

 • Egy elem polírozása és karc-eltávolítás (bokornyomok, meghúzás) amennyiben az lehetséges - 5000 -10000 Ft/elem-től*

Egy lépcsős polírozásnál a lakkréteg fényesítésére helyezzük a hangsúlyt. Ebben az esetben néhány mélyebb karcolás megmarad viszont az autó visszanyeri újkori ragyogását és színét. Eltüntetjük a felszíni szennyeződések közel 100%-át úgy mint kátrány, fagyanta, szállórozsda, mosás és esővíz okozta kálcium depozit (vízkő), fékpor, madárürülék, egyéb lehulló maradványok és az enyhébb helytelen gépi és kézi mosásból és törölgetésből származó karcokat. Költséghatékony megoldás, ideális lehet új szalonautók állapotának megőrzésére, használt autók eladás előtti "értéknövelésére" valamint többlépcsős polírozás utáni állapot szintentartására.

A szolgátatásba tartozik: teljes üvegfelület tisztítás, felni és gumiabroncs tisztítás, gumiápolás

Kezelés után a felületvédelem erősen javasolt!

A folyamat időtartama 6-8 óra

Többlépcsős polírozásnál a felület alapos átvizsgálása, festékrétegvastagság mérés és az ideális megoldás kiválasztása után többszintes, eltérő szemcsenagyságú technikát alkalmazunk. A folyamat alatt különböző típusú gépekkel, durvább és finomabb anyagú korongokkal dolgozunk. Eltávolításra kerül a helytelen vagy gépi mosásból, törölgetésből származó mélyebb "beszántott" hosszanti és körkörös karcolások jelentős hányada, kátrány, fagyanta, szállórozsda, mosás és esővíz okozta kálcium depozit (vízkő), fékpor, madárürülék. Ha szükséges ez a folyamat akár többször megismétlődik a még biztonságos keretek között. Majd fényesítő polírozás következik így tükörfényes és hibátlan felületet érünk el. Végül felületvédelem, szabadon választható vagy javasolt termékekkel, hogy a végeredményt hónapokon keresztül ebben a formában élvezhessük. Ezzel a befejező lépéssel a felület extrém módon víztaszítóvá valamint a szennyeződésekkel és az enyhe karcolásokkal szemben ellenállóbbá válik.

A szolgátatásba tartozik: teljes üvegfelület tisztítás, felni és gumiabroncs tisztítás, gumiápolás

A folyamat időtartama akár 10-30 óra, de legalább 2 munkanap!

Bármely polírozási folyamat előzetes mosás, felületi mélytisztítás úgy mint rovarmaradványok, röprözsda, kátrány, fagyanta eltávolítása és szükség esetén autókozmetikai tisztítógyurma alkamazása után történik.

Vizes csiszolást csak is a legextrémebb esetekben végzünk és csak külön kérésre. Ilyenek lehetnek a "narancsbőrös" felületek polírozása előtti szintezések vagy olyan karcok halványítása amik egyszerű polírozással eltünthetetlenek. A folyamat nagyobb mértékben vékonyítja a lakkréteget mint a gépi polírozás így rendkívül fontos a rétegvastagság és a fényezési folyamatok előismerete.

A folyamat 2-3 lépcsős eljárást foglal magában leginkább kézi csiszolóblokkos technika alkalmazásával.

Rétegvastagság mérés

 • Teljes karosszéria elemenkénti mérése körben- 2000 Ft-tól*

 • Elemenkénti mérés - 500 Ft-tól*

Nyomtatott mérésigazoló lappal. Ideális gépjármű eladásnál, vételnél.

Az egységek mikron-ban (µ) értendők. Méréshez professzionális kombinált örvényáramú mérőeszközt használunk amely alkalmas nem mágnesezhető felületek mérésére is. Műanyag elemeken festékréteg vastagságot nem végzünk.

Gyári festékréteg vastagság átlagosan 80-150 mikron. Kőfelverődésnek kitett helyeken, kerékjárat mögött, küszöbökön lehetséges ennél vastagabb a réteg. Ajtófalcokban, belső elemeken ennél alacsonyabb értéken mérhetünk. Kisebb javítások utáni felcsiszolt, újrafújt elemek esetén 200-400 mikron. Egyenetlen mérés, 300-400 mikronnál magasabb extrém mérések esetén feltételezhető repedések, horpadások törések utáni gittel való feltöltés

*adataink tájékoztató jellegűek

Belső felületek polírozása

 • Zongoralakk betétek, díszlécek polírozása - 4000 Ft/elem-től*

 • Kilométeróra, óracsoport polírozás - 5000 Ft-tól*

A mai modern autók belső felületeit előszeretettel látják el a gyártók luxust és eleganciát sugárzó fényes, üveg vagy lakkozást utánzó felületekkel. Sajnos ezek a felületek általában csupán imitációi az előbb emlitett anyagoknak így könnyen akár egy finom portörléstől összekarcolódhatnak. Egy több éves autónál ez egyenesen visszataszító lehet az autójára igényes tulajdonos számára.

Fóliázott gépjárművek polírozása

 • Teljes fóliázott karosszéria "frissítő" polírozása - 40000 Ft-tól*

 • Fóliázott elemek polírozása - 5000-10000 Ft/elem-től*

Szinte mint minden más felület a PPF Vinyl fólia is polírozható megfelelő eszközök segítségével. Évek alatt a fólia elmattul, szennyeződik "feketedik" színét veszti. Ezen egy pár órás művelettel segíteni tudunk kifejezetten vinyl polírozásához való termékeinkkel. A kezelés után a felület élénkebb színű, víztaszító és UV sugárzásnak ellenállóbbá válik.

Felületvédelem - kerámia bevonat, wax

 • Kerámia, Sio2 tartalmú bevonat felhelyezése a bevonat kizárólag többlépcsős korrekciós polírozás után kerül felvitelre. A kezelés 2-4 teljes napot vesz igénybe. 18-36 hónapos védelem (a megfelelő kezelés betartásával), extrém víz és szennyeződés taszító képességgel, kémiai ellenállása pH 3-14 -

személyautó 140000 Ft-tól

SUV 160000 Ft-tól*

 • Szintetikus polimer alapú réteg akár 4-6 hónapos védelem - 15000 Ft-tól*

 • Természetes alapanyagú Carnauba wax akár 2-3 hónapos védelem, magas fény, mélyebb tónusú szín - 15000 Ft-tól*

A kerámia bevonatokról bővebben itt olvashat.

Gépi polírozás után vagy új szalonautó esetében ajánlatos felületvédő réteg felhelyezése. Ellenáll a környezet káros hatásainak mint a só, por, madárürülék, fanedvek, fémpor, savas eső és legfőképp az UV sugárzás , megőrzi a csillogást és jelentős mértékben nőveli a fényezés tisztíthatóságát. A kézi mosási karcok kialakulásának kockázatát is minimálisra csökkenti. Extrém vízlepergető hatásának köszönhetően a szennyeződést magukba zárt cseppek legurulnak a felületről.

FONTOS, hogy az így levédett fényezésen nem kell használni a kézi mosókban is előszeretettel alkalmazott erős, vegyszeres előmosókat és kerülendő a mosogatószerek használata is, mert rövidítik a védő bevonatok élettartamát!

A felületvédelem szükség szerint előzetes mosás/polírozás és/vagy autókozmetikai tisztítógyurma használata után történik.

Az Sio2 "kerámia" bevonattal ellátott könnyűfém felnik felülete ellenállóbbá válik a fékpor, sós hólé, úti por, sár ellen. Ezek a szennyeződések nehezebben tapadnak a kezelt felületre, így rendszeres autómosásnál elegendő lehet mindössze magasnyomású vízsugárral leöblíteni a felniket, makacsabb szennyeződések esetén pedig pH semleges felnitisztítóval. A bevonat ellenáll a 800 °C -os hőmérsékletnek az egyszerűbb waxokkal szemben.

Fényszóró polírozás

Gépi csiszolás, polírozás majd SiO2 "kerámia" tartalmú védőbevonat 1-2 éves visszasárgulás elleni védelemmel - 7000 Ft/db-tól*

A polírozott fényszóró nem csak szép de főként biztonságos. Az idő elteltével a felületén lévő lakk különböző fizika és kémiai behatásoknak, valamint az UV sugárzásnak köszönhetően elöregszik, tönkre megy, besárgul, a lámpabúra fényáteresztő képessége csökken. A polírozási folyamat viszonylag gyors, akár 1, 1,5 óra alatt is elvégezhető. Erősen ajánlott műszaki vizsgára való felkészülés elött. Az alkalmazott "kerámia" bevonat megakadályozza a gyors visszasárgulást akár éveken keresztül.


Vízlepergető "kerámia" szélvédőbevonat

 • Szélvédő mélytisztítás, zsírtalanítás, extrém hidrofób Sio2 "kerámia" bevonat - 10000 Ft-tól*

 • Oldalablakok kezelése Sio2 "kerámia" tartalmú bevonattal - 3000 Ft/db-tól*

A készítmény egy olyan réteget képez a szélvédőn, amely magasan hidrofób azaz víztaszító képességel rendelkezik. Ahelyett, hogy "táblákban" állna a víz az üvegfelületeken, leperegnek a vízcseppek ezáltal lényegesen javítja a kilátást az éjszakai és az esős közlekedésben. A hirtelen felcsapódó víz ellen is véd hiszen az azonnal gömbök formájában legurul még mielőtt bekapcsolhatná az ablaktörlőt, így csökkenhet a "vakvezetéssel" járó veszély, valamint minimalizálja a szennyeződések lerakódását is. A védelem 8-14 hónapos élettartammal bír ideális körülmények között.

*áraink a szolgáltatások mindenkori legalacsonyabb összegére vonatkoznak. Minden szolgáltatáshoz előzetes megtekintés szükséges az ár és az időtartam megállapításához, mely függ a felület nagyságától, állapotától és természetesen a kivánt végeredmény minőségétől is.